Everything about kedai bateri keretaAnxiety fikirkan macam mana nak selesaikan masalah kereta tak boleh begin. Tiba-tiba teringat kawan di Fb ada kongsi information tentang Bateriku.

Bateri yang lemah atau kurang cas perlu dicas untuk menguatkan lagi sel-sel bateri supaya dapat bertahan lama. Berikut ialah kegagalan yang biasa berlaku pada bateri kenderaan:

Century Ultramax adalah bateri hanya di Malaysia disahkan oleh SIRIM. Itulah 21 bulan jaminan dilanjutkan - bukti keyakinan kami dalam jaminan kualiti kami. Yang bermaksud anda mempunyai kurang kerisauan di jalan raya.

Harga bateri yang ditawarkan adalah sangat berpatutan. Sungguh mudah dengan bantuan pakar teknikal kami yang terlatih dan anda tak perlu mengotorkan tangan anda untuk menukar bateri.

Semasa saya nak hidupkan enjin semua lampu tak menyala.. Kenapa ya tuan n apa yg perlu saya lakukan?

ARBEX Company is dedicated to develop superior quality automotive batteries to obtain best shopper satisfaction and business fantastic with constantly make improvements to products top quality and efficiency occasionally.

Bateri yang sentiasa perlu ditambah air menunjukkan kemungkinan berlaku cas berlebihan kerana pengatur voltan dilaras terlalu tinggi. Jika berlaku, periksa jumlah voltan cas daripada pengatur voltan dengan meter voltan.

Manakala bateri kering tak memerlukan air bateri untuk tercas. Cukup dengan bahan kimia yang terbina di dalam untuk menjana arus elektrik. Bateri kering adalah totally free maintanence.

#baterikeretakong #baterimurah #brakedownservices #century #centurybattery #centurymarathoner #centuryroadmaster #amaron #hitachi #exide #vartagermany #varta #baterikereta #kualalumpur #selangor #trustedseller #kedaibateri #pantaidalam

Untuk makluman alternator hanya beroperasi dan di cas selepas motor kereta di hidupkan. Selepas motor dapat start out, alternator akan mengambil alih tugas bateri untuk terus menghasilkan caj elektrik.

Jika anda mencari jenama bateri kereta yang terbaik untuk kereta anda, anda telah datang ke tempat yang betul! Sebagai pengeluar bateri kereta terkemuka di Malaysia, kami mempunyai pelbagai jenis rangkaian produk.

Moist billed battery ni ialah bateri yg kebanyakan nya dijual di semua kedai di malaysia ni... x kiralah apa spec bateri tu samada NS atau DIN.. bateri ni memang telah diisi dengan asid dan telah siap di billed dari pembekal cuma kita beli dan pasang kat kereta aje....

Untuk memilih bateri kereta terbaik adalah terpulang kepada pilihan anda kerana kedua-duanya mempunyai kelebihan dan kekurangan tersendiri.

Biasa la, 12vdc+12vdc+>12vac+>12vac berapa voltage bila dua2 enjin hidup? Berapa pula arus yg masuk ketika starter motor mula gerak? Sbnrnye xjd masalah pun kalau saiz yg tolong tu kecil. Yg penting nilai amp wire jumper tu besar. 100A ke 500A ke. Cost laju sikit. Ni pun apa yg saya faham berdasarkan pengalaman dan kerosakan yg dihadapi.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Everything about kedai bateri kereta”

Leave a Reply

Gravatar